Імбирне печиво: рецепт свята із найпростіших інгредієнтів
Імбирне печиво – це аромат затишку та смак дому. Приготування імбирних зірочок, сердечок, єдинорогів або будь-кого – це ціле свято і ритуал, який можна зробити сімейною традицією. Включаємо Френка Синатру, ну чи Latexfauna – це кому що більше до душі, і готуємо всією родиною ароматні хрумкі свята, які в нашому випадку, уособлюються в імбірному печиві. Плюс сто п’ятсот до настрою забезпечено, клянусь! Навіть якщо готувати ти будеш на самоті — все одно насолодишся і в процесі, і при радості від результату. Якщо, звичайно, все зробиш за моїм рецептом приготування цих імбирних печеньок! До них, до речі, дуже добре підійде глінтвейн!
Інгредієнти для виготовлення імбирного печива:
- Борошно 200 гр
- яйце 1 шт
- цукор 100 гр
- масло вершкове 100 гр
- Мед 3 ч.л.
- Сода ½ ч. л.
- Імбир мелений 2 ч.л.
- Кориця 1 ч.л.
- Кардамон 1 ч.л.
- Гвоздика ½ ч. л.
Як приготувати імбирне печиво: рецепт покроково
- Для початку змішаємо спеції. Найкраще купувати все мелене, але якщо у вас якийсь із інгредієнтів не подрібнений – використовуйте кавомолку або ступку (яка романтика, можна уявляти себе чаклункою або чаклуном).
- Соду, імбир, корицю, кардамон та гвоздику змішуємо. Можна додати щіпку перцю та солі – це зробить імбирне печиво прянішим.
- До спецій додаємо борошно, ну чи навпаки.
- Вершкове масло та цукор потрібно розтерти міксером окремо. Краще використовувати коричневий цукор, але білий теж годиться.
- До збитої олії та цукру потрібно додати мед. Якщо густий мед можна його трохи розтопити на водяній бані. Мікрохвильова піч теж підходить — тільки не перестарайся.
- Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо яйце і знову перемішуємо.
- Тісто липне до рук. Для того, щоб з ним стало працювати простіше, його потрібно замотати в харчову плівку або поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник або морозилку на годину, півтори.
- Через вказаний час тісто потрібно дістати та розділити на дві або чотири частини.
- Перш ніж почнемо працювати з тістом потрібно розстелити на лист для випічки пергамент і рясно присипати його борошном.
- Одну частину викладаємо на пергамент з борошном і розкачуємо качалкою в плоский лист завтовшки 5 мм, або навіть тонше. Потрібно постаратися розкотити його дуже тонко.
- І урааа, найприкольніша частина. Беремо формочки для печива та вирізаємо наші свята з імбиром. Якщо в тебе раптом немає формочок, то підійде чарка, тоді печеньки будуть просто круглі. Але якщо ти вмієш робити фігурки вручну і не зіпсувати тісто, то спробуй. Я взагалі не вмію таке.
- Так як тісто дуже тонке, ми одразу ж на пергаменті робимо фігурки. Щоб потім не перекладати їх на аркуш для випікання. Зважай на це і не вирізай фігурки надто близько одна до одної, тому що вони збільшаться у розмірі при випіканні і можуть злипнутися.
- Духовку розігріваємо до 80 градусів.
- Забираємо з дека зайве тісто і першу партію відправляємо в духовку.
- Тим часом, повторюємо всю процедуру з іншими порціями тесту.
- Печива виходить дуже багато, я закладала його дбати 4 рази і вийшло близько 80-ти печива.
- Випікати їх слід не більше 5-7 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці, інакше є ризик, що печиво підгорить.
- Відразу після випічки імбирне печиво буде м’яким, але коли трохи охолоне — перетвориться на хрумкі ароматні ласощі.
- Якщо до випічки в печиво проробити дірочки за допомогою коктейльної трубочки, наприклад, імбирним печивом можна навіть прикрашати ялинку.
- Якщо у тебе є красиві жерстяні коробочки – таке печиво можна презентувати близьким, як частування.
Приємного апетиту та ароматних свят!