Що приготувати?

Імбирне печиво: рецепт свята із найпростіших інгредієнтів

Імбирне печиво – це аромат затишку та смак дому. Приготування імбирних зірочок, сердечок, єдинорогів або будь-кого – це ціле свято і ритуал, який можна зробити сімейною традицією. Включаємо Френка Синатру, ну чи Latexfauna – це кому що більше до душі, і готуємо всією родиною ароматні хрумкі свята, які в нашому випадку, уособлюються в імбірному печиві. Плюс сто п’ятсот до настрою забезпечено, клянусь! Навіть якщо готувати ти будеш на самоті — все одно насолодишся і в процесі, і при радості від результату. Якщо, звичайно, все зробиш за моїм рецептом приготування цих імбирних печеньок! До них, до речі, дуже добре підійде глінтвейн!

Інгредієнти для виготовлення імбирного печива:

  • Борошно 200 гр
  • яйце 1 шт
  • цукор 100 гр
  • масло вершкове 100 гр
  • Мед 3 ч.л.
  • Сода ½ ч. л.
  • Імбир мелений 2 ч.л.
  • Кориця 1 ч.л.
  • Кардамон 1 ч.л.
  • Гвоздика ½ ч. л.

Як приготувати імбирне печиво: рецепт покроково

  1. Для початку змішаємо спеції. Найкраще купувати все мелене, але якщо у вас якийсь із інгредієнтів не подрібнений – використовуйте кавомолку або ступку (яка романтика, можна уявляти себе чаклункою або чаклуном).
  2. Соду, імбир, корицю, кардамон та гвоздику змішуємо. Можна додати щіпку перцю та солі – це зробить імбирне печиво прянішим.
  3. До спецій додаємо борошно, ну чи навпаки.
  4. Вершкове масло та цукор потрібно розтерти міксером окремо. Краще використовувати коричневий цукор, але білий теж годиться.
  5. До збитої олії та цукру потрібно додати мед. Якщо густий мед можна його трохи розтопити на водяній бані. Мікрохвильова піч теж підходить — тільки не перестарайся.
  6. Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо яйце і знову перемішуємо.
  7. Тісто липне до рук. Для того, щоб з ним стало працювати простіше, його потрібно замотати в харчову плівку або поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник або морозилку на годину, півтори.
  8. Через вказаний час тісто потрібно дістати та розділити на дві або чотири частини.
  9. Перш ніж почнемо працювати з тістом потрібно розстелити на лист для випічки пергамент і рясно присипати його борошном.
  10. Одну частину викладаємо на пергамент з борошном і розкачуємо качалкою в плоский лист завтовшки 5 мм, або навіть тонше. Потрібно постаратися розкотити його дуже тонко.
  11. І урааа, найприкольніша частина. Беремо формочки для печива та вирізаємо наші свята з імбиром. Якщо в тебе раптом немає формочок, то підійде чарка, тоді печеньки будуть просто круглі. Але якщо ти вмієш робити фігурки вручну і не зіпсувати тісто, то спробуй. Я взагалі не вмію таке.
  12. Так як тісто дуже тонке, ми одразу ж на пергаменті робимо фігурки. Щоб потім не перекладати їх на аркуш для випікання. Зважай на це і не вирізай фігурки надто близько одна до одної, тому що вони збільшаться у розмірі при випіканні і можуть злипнутися.
  13. Духовку розігріваємо до 80 градусів.
  14. Забираємо з дека зайве тісто і першу партію відправляємо в духовку.
  15. Тим часом, повторюємо всю процедуру з іншими порціями тесту.
  16. Печива виходить дуже багато, я закладала його дбати 4 рази і вийшло близько 80-ти печива.
  17. Випікати їх слід не більше 5-7 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці, інакше є ризик, що печиво підгорить.
  18. Відразу після випічки імбирне печиво буде м’яким, але коли трохи охолоне — перетвориться на хрумкі ароматні ласощі.
  19. Якщо до випічки в печиво проробити дірочки за допомогою коктейльної трубочки, наприклад, імбирним печивом можна навіть прикрашати ялинку.
  20. Якщо у тебе є красиві жерстяні коробочки – таке печиво можна презентувати близьким, як частування.

    Приємного апетиту та ароматних свят!