Глінтвейн: класичний рецепт теплого вечора
Глінтвейн – це напій, який здатний зігріти найхолодніші серця, та ноги, та голови, та руки теж. Ось тобі класичний рецепт напою, який додасть аромату та тепла у життя.
Щось схоже на сучасний глінтвейн вперше намагалися готувати в Стародавньому Римі, але вино не нагрівали, а просто додавали прянощі. А ось перше гаряче вино стало широко популярним у середні віки у країнах Центральної та Східної Європи. Для приготування першого глінтвейну використовували переважно вина бордо, але інші види червоного вина теж підходили для цього прекрасного напою. Цікаво, що для незвичайного смаку використовували траву галангал! А слово глінтвейн походить від німецьких слів “glühend(er) Wein”. Зараз все набагато простіше з приготуванням глінтвейну, але це не означає, що не смачно, а можливо, навпаки. Інгредієнти для приготування глінтвейну можна знайти абсолютно у будь-якому магазині. Також читай, які новорічні фільми подивитися для настрою!
Інгредієнти для приготування класичного глінтвейну:
- апельсин – 1-2 шт
- лимон -1 шт
- цукор – 150 гр
- кориця – 1-2 палички
- гвоздика – 5-10 бутонів
- мускатний горіх – 1 щіпка
- вода – 200 мл
- сухе червоне вино – 1.5 літра
- міцний алкоголь (портвейн, віскі, ром) – 250 мл
Як приготувати класичний глінтвейн?
Для того щоб спирт з вина не виварювався, необхідно підготувати так званий чай для глінтвейну. Складатиметься він зі спецій, цитрусової цедри та й далі дивіться що робити, загалом:
- Лимон і апельсин обдаємо окропом після чого протираємо рушником, щоб видалити з поверхні шкірки жир.
- Після цього знімаємо шкірку з фруктів, намагаючись не зачіпати білу шкірку.
- У каструлю кладемо прянощі, цедру, заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого залишаємо на маленькому вогні іноді помішуючи, протягом 10-15 хвилин.
- Додати цукор і помішувати до повного його розчинення.
- Потім йде в хід міцний алкоголь, але тільки якщо ви вирішили його використати. Його потрібно залишити з отриманим відваром нудитися хвилин 5.
- Після цього додаємо вино, але в жодному разі не доводимо його до кипіння. Як тільки побачите на поверхні білу пінку – вимикайте та залишайте постояти близько години.
- Можна й не лишати настоюватися глінтвейн, але тоді він стане таким класичним! 🙂
До речі, спеції, що залишилися в каструльці, можна використовувати повторно.
Грійтеся не лише глінтвейном, а й друзями та коханими людьми. А якщо хочеш чогось прохолодного – тримай рецепт маргарити!
Обійми всім!